Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: DiigoCurs valutar 8 feb 2008
EUR 3,676
USD 2,538
XAU 74,5957

Google

Autostrada, doar în toamna


Prefectul susţine că, în acest an, vor începe lucrări importante pe sectorul infrastructură. Autostradă, doar în toamnă

Arad- Prefectul Aradului s-a întâlnit pe parcursul săptămânii trecute, la Bucureşti, cu primul ministru şi şapte dintre miniştri cabinetului Tăriceanu, tema principală a discuţiilor cu prefecţii fiind accesarea fondurilor structurale şi rolul pe care reprezentanţii Guvernului în teritoriu îl vor avea în această chestiune

.

Gavril Popescu s-a întors de la Bucureşti cu o tonă de materiale şi informaţii dintre care cele mai interesante par a fi tot cele legate de infrastructură, cu toate că, de pildă, veştile despre demararea construcţiei autostrăzii Arad-Timişoara nu sunt dintre cele mai bune.

Doar din vară

încolo Prefectul susţine că, în întrevederea pe care a avut cu ministrul Transporturilor, s-a discutat mult pe tema autostrăzii Arad-Timişoara şi cea a centurii ocolitoare a Aradului şi că, printre altele, „contractul de lucrări pentru acest tronson de autostradă se va semna în acest an”.

La insistenţele noastre, Gavril Popescu ne-a indicat exact termenul pentru semnarea contractului: 1 iunie 2008, deşi în trecutul nu prea îndepărtat se vorbea, tot pe acte, de faptul că lucrările pe acest tronson vor începe în primăvară, cu podul din Arad.

Din păcate, deşi licitaţia pentru lucrări a fost organizată, iar de bani se vorbeşte că aceştia există de câţiva ani, momentul debutului efectiv al lucrărilor este necunoscut autorităţilor locale. Prefectul susţine însă că „sunt 44 de kilometri de autostradă a căror construcţie va începe cu siguranţă în 2008 şi se va finaliza în 2010.

Ni s-a cerut, de la nivelul ministerului, ajutor pentru identificarea proprietarilor de terenuri de pe acest tronson, ca să nu ne trezim că nu pot începe lucrările din cauză că nu am identificat proprietarii terenurile. Noi vom monitoriza această activitate”, a punctat prefectul.

Alte investiţii

Deşi discuţiile despre autostradă şi despre alte drumuri care ar urma să fie reabilitate în viitorul apropiat sunt vechi, iar de apărut nu a apărut mai nici o noutate în acest domeniu (decât vechile promisiuni), prefectul susţine că lucrurile sunt totuşi avansate în privinţa listei de investiţii în infrastructura care priveşte judeţul Arad.

„Putem fi mulţumiţi ca judeţ pentru că, în acest an, se va trece la lucrări importante la drumuri, lucrări de consolidare, împotriva inundaţiilor etc. În acest an vor începe lucrările şi la drumul expres Arad-Oradea, pe secţiunea Arad-Zerind, investiţie care se va realiza din Fondul Naţional de Dezvoltare, şi tot anul acesta încep acţiunile pentru autostrada Arad-Nădlac.

Sediu spre Nădlac

Revenind la problema autostrăzii şi a exproprierilor, prefectul susţine că a adus în discuţie la Bucureşti şi chestiunea sediului Direcţiei Sanitar-Veterinare Arad (DSVSA), care trebuie demolat pentru că pe acolo va trece autostrada.

„În Arad se va construi un laborator modern pentru DSVSA.

Din păcate, vechea locaţie nu mai e corespunzătoare pentru că pe acolo trece autostrada, dar avem obligaţia să construim un sediu pentru ca Aradul să nu piardă această importantă instituţie. Vom porni acţiunea de achiziţionare a unui hectar, sau a unui hectar şi jumătate de teren. Am identificat deja un spaţiu care apaţine Ministerului Apărării, în Zona Industrială, dar sunt convins că există şi alte locaţii pentru această instituţie”.

Prefectul nu a precizat însă tremenul până la care DSVSA trebuie să părăsească sediul actual.


 1-20din 65 »
Ultimele discutii pe forum
Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
15.01.2008: The construction of Danube Bridge 2 is four months late The construction of the Danube Bridge 2 has been delayed by 4 months due to a discrepency between Bulgarian and Romanian legislation according to the Bulgarian Minister of Transportation, Peter Mutavichev. conform www.vidin-calafat.com Dupa ani si ani de cand se discuta realizarea podului tot mai apar diferente legislative? Cum s-a asteptat atata, sa fie macar vorba de 4 luni si nu de 4 ani.

Coridorul IV ->Ramura sudica (Timisoara - Craiova - Salonic/Istanbul)
Utilizator:
most
Aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana a determinat schimbarea contextului regional si va impulsiona, probabil, constructia si modernizarea de sosele si cai ferate. Din '89 si pana acum am asistat la tot felul de ezitari, renuntari, schimbari de trasee, de multe ori pe criterii mai putin obiective decat cele legate de eficienta economica (iar traficul international poate sa o creasca si doar astfel putem avea autostrazi de calitate). Criteriile pentru stabilirea prioritatilor in constructia de autostrazi au parut a fi mai mult indreptate (conform a numeroase pareri de pe forumuri) spre latura sentimentala, chiar egoista, a interesului local si mai putin a interesului national si cu atat mai putin a celui european. Nu poate fi minimalizata pentru nimeni dorinta de a avea o auostrada in zona in care traieste si este de dorit ca Romania sa aiba o adevarata retea, dar asta nu ar fi trebuit sa se intample in detrimentul unor cai de transport de nivel de importanta superior. Pa

Coridorul IV ->Ramura sudica (Timisoara - Craiova - Salonic/Istanbul)
Utilizator:
most
Doream, prin participarea la acest forum, inca de la primele postari, sa atrag atentia asupra unui segment de transport foarte important pentru Romania si anume ramura sudica a coridorului IV pan-european. Lupta pentru castigarea cailor de transport europene este foarte dura pentru ca aduce cele mai mari si sigure venituri. Avantajele unei infrastructuri corespunzatoare sunt, in buna masura, cunoscute de toata lumea, cele mai importante fiind legate de atragerea de investitii si progresul economic al zonelor strabatute. In dorinta de a fi la curent cu proiectele de dezvoltare rutiere si feroviare ale zonei mele, am urmarit si siturile vecinilor nostri bulgari si cele europene, in special despre coridoare pan-europene si proiectele axelor prioritatre TEN-T, care sunt mult mai clare in ceea ce doreste in acest domeniu. Dar cel mai mult mi-a atras atentia promptitudinea cu care au actionat sarbii atunci cand au observat ca, in primele luni de la aderarea Romaniei si Bulgariei, le-au s

Coridorul IV ->Ramura sudica (Timisoara - Craiova - Salonic/Istanbul)
Utilizator:
most
Macar pe hartie, suntem buni! A aparut si replica la propunerea de autostrada dintre sarbi si unguri, de la Smederevo pana la Debrecen si apoi spre Slovacia si Polonia. Si anume soseaua express Nyireghyhaza - Satu Mare - Baia Mare. Nyireghyhaza reprezinta pentru cei din Satu -Mare si Baia Mare cam ce reprezinta Szeged pentru Timisoara si Ruse pentru Bucuresti adica zona importanta pentru shopping. Aceasta sosea express poate colecta traficul catre S-S-E dinspre Polonia, (care la randul ei aduna traficul din Tarile Nortice si Tarile Baltice) si Slovacia in principal si poate contribui si ea la rentabilizarea autostrazii Transilvania. In acelasi timp (pentru ca exista autostrada de la Budapesta pana langa Nyiregyhaza cu intentia de a merge probabil spre Ucraina) poate colecta o parte din trafic, fiind alternativa la autostrada Cluj - Tg. Mures - Iasi. Privind pe o harta, se vede ca aici ar fi punctul cheie pentru rute catre nordul si sudul Marii Negre, la granita Uniunii Europene.

Coridorul IV ->Ramura sudica (Timisoara - Craiova - Salonic/Istanbul)
Utilizator:
infrastructura.haos
Traseul initial al Coridorului IV prin Romania era doar prin Timisoara si Tr Severin. In urma negocierilor Romania a reusit sa duca C4 prin Bucuresti. Cu toate acestea nu am construit decat de la bucuresti la constanta, o autostrada cu trafic sezonier. Atunci Romania a avut de castigat si datorita razboiului din fosta iugoslavie. Acum insa razboil s-a terminat, iar in tarile din fosta iugoslavie exista autostrazi (pana si sarbii au mai multi km ca si noi) iar traseul prin aceste tari este mai scurt pana in sudul europei. Astfel Romania s-a scos singura de pe traseul european prin taraganarea inceperii lucrarilor la Coridorul IV. Probabil ca nu va mai dura mult pana cand se va oficializa noul traseul al Coridorului IV. Inclusiv pentru europa ar fi mai ieftin sa mai complecteze cativa km de autostrada ce la lipsesc vecinilor decat sa faca unele noi la noi. Chiar daca Romania va construi Coridorul IV este posibil sa fie prea tarziu, daca ungurii, sarbii, bulgarii termina inaintea noast


Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centura Sibiu| Centura Timisoara| DN66| DN6 Timisoara - Lugoj| Norme TEM| Reteaua de drumuri| Statistici nationale| Statistici europene| linkuri