Acum esti la curent si pe facebook. Click pe butonul Like


Powered By EXEIdeas
Skip To Continue

Autostradă deblocată: Ministerul Transporturilor a emis autorizaţie de construire pentru încă o bucată din Lugoj – Deva


Publicat 16.06.2017


Ministerul Transporturilor a emis pe 13 iunie autorizaţia de construire pentru coridorul expropriat suplimentar din lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva.

Asta după ce în martie a emis AC pentru o porţiune din lotul 4 al aceleaşi autostrăzi.
Autorizaţia emisă marţi de către MT este valabilă până la finalizarea lucrărilor, cu condiţia începerii execuţiei lucrărilor în termen de 12 luni de la data emiterii, iar durata de execuţie este de şapte luni.
Lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva este realizat în proporţie de 77% şi ar trebui finalizat în august 2017, conform informaţiilor de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), actualizate în luna mai.
După obţinerea AC pentru culoarului expropriat suplimentar, pe acest lot mai sunt şi alte probleme de rezolvat, precum nodul de la Holdea.
Pentru zona Holdea, mai trebuie efectuate exproprierile vizate de un proiect de Hotărâre de Guvern publicat de MT la finele anului trecut.
Contractul pentru Proiectare şi execuţie autostrada Lugoj-Deva km 56+220 - km 77+361 - lot 3 a fost semnat pe 21 octombrie 2013 cu asocierea Teloxim Con – Comsa – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes.
Valoarea contractului este de 579,93 milioane de lei, fără TVA, din care 492,94 milioane de lei din fonduri europene.
Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis 27 noiembrie 2013 iar durata contractului era iniţial de 30 de luni (proiectare – şase luni şi execuţie – 24 de luni).

 

Sursa: Ziua de Vest