Prima pagina    Forum twitter rss

Autoritatile romane inventeaza plombele provizorii pentru gropi si spun ca la primavara plombam din nou. Oficialii vor sa suni la Tel Verde Antigropi.


iarna,gropi,trafic  Imediat după ce zăpada a fost înlăturată, câteva străzi din Capitală şi zeci de drumuri naţionale au rămas pline de gropi. Pe bulevardele Kiseleff, 13 Septembrie, Regina Elisabeta, Kogălniceanu, în Piaţa Charles de Gaulle, pe Şoseaua Mihai Bravu, la intrările şi ieşirile din Bucureşti s-au căscat adevărate cratere
. Luni, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu le-a cerut tuturor firmelor responsabile cu intretinerea strazilor sa treaca la astuparea gropilor "imediat ce sta ploaia" iar bucurestenilor sa ajute la contabilizarea gropilor telefonand la Dispeceratul Integrat de Urgenta.

La numarul de telefon 0800 800 882, locuitorii sunt rugati sa anunte" gropile formate in ultimele zile pe strazile din Bucuresti". Pentru formarea craterelor din carosabil edilii au si o explicatie. Potrivit viceprimarului general al Capitalei, Mircea Raicu " acolo unde asfaltul a imbatranit s-au produs fisuri in care a patruns apa. Aceasta a inghetat si a dislocat asfaltul. Un alt motiv il reprezinta si caracterul agresiv al substantelor cu care s-a actionat pentru inlaturarea ghetii".

Acum , calitatea substantelor folosite la deszapezire face obiectul unei anchete cerute de Oprescu. Verificarea vine dupa ce viceprimarul PRM, Victor Iovici a afirmat ca firmele responsabile cu deszapezire au imprastiat pe strazi cantitati impresionante de nisip cu sare. O hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, aprobata in mandatul fostului primar general, Adriean Videanu, interzice imprastierea de sare in caz de polei, pentru a nu fi afectat carosabilul.

Strazile se plombeaza pe polei

Marti, cand conditiile meteo nu erau prielnice turnarii plombelor, drumarii au iesit oficial pe strazi. Potrivit viceprimarului general al Capitalei Victor Iovici " dimineata e polei, sera la fel, apa patrunde in fisuri. Astuparea gropilor a inceput de ieri (luni cand afara ploua cu galeata-nr) si speram sa terminam in trei zile O sa tina,
la primavara plombam din nou si le face si mai bine". In privinta strazilor cu piatra cubica, cele mai afectate de trecerea plugurilor, edilii sustin ca acestea sunt monument istoric si necesita refacerea intregii infrastructurii. Pentru reabilitarea strazilor cu piatra cubica "monument istoric" specialistii lucreaza la intocmirea proiectelor. Viceprimarul Mircea Raicu sustine ca investitia a fost aprobata si ca lucrarile de refacere vor dura cativa ani. "Reabilitarea strazilor cu piatra cubica este aprobata si nu costa mai mult decat un drum obisnuit. Pentru astuparea gropilor, bucurestenii nu platesc nimic. Toate cheltuielile sunt suportate de firmele care au aceste strazi in intretinere" a mai declarat Mircea Raicu.

Gropi si asfalt distrus pe drumurile nationale

Materialele antiderapante si actiunile de deszapezire repetate zile la rand au distrus zeci de drumuri nationale. Cele mai multe probleme sunt pe DN1, DN2, intre Bucuresti si Buzau, pe DN7 intre Pitesti si Ramnicul Valcea dar si la iesirea din Capitala . Pe Drumul National 1, intre Otopeni si Baneasa soferii trebuie sa circule cu mare atentie pentru ca in multe locuri au aparut gropi, unele adanci de peste 10- 15 centimetri. Cam aceiasi situatie este si pe drumul european 85 intre Bucuresti si Urziceni. Reprezentantii Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi spun ca gropile nu au aparut in urma deszapezirii ci a efectului normal al temperaturilor scazute care au inghetat asfaltul.
Data: 29.12.2009 , Sursa: Gandul
Acest articol a fost vizualizat de : 123 ori.

Cuvinte cheie: iarna,trafic,gropi,Romania

rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 312 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Marian Andrei
Vad ca pe aici nu este niciun topic de discutii despre acesta asa ca am deschis unul. Pasajul este construit de Astaldi si FCC in colaborare cu mai multe firme care sunt specializate pe lucrari (de ex Coifer pentru podul metalic Grozavesti si Martifer pentru podul hobanat). Lucrarile incepute in noiembrie 2006 ar fi trebuit sa fie gata in martie 2009 dar din cauza numeroaselor intarzieri cauzate de exproprieri si platile intarziate am ajuns in situatia in care suntem in ianuarie 2010 si mai sunt ceva luni pana la finalizare. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si va fi incheiata in 2 etape - prima intre Vasile Milea/Grozavesti si IDM Basarab iar a doua este toata zona Basarab - Titulescul (podul hobanat). Pentru mai multe detalii pe forumul retelei metrouusor urmaresc zilnic evolutia lucrarilor in contact permanent cu constructorul http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Marian Andrei
In sectorul 6 din toamna se tot monteaza parcari etajate de cate 24 locuri.

Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri