Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: DiigoCurs valutar 8 feb 2008
EUR 3,676
USD 2,538
XAU 74,5957

Google

Au reinceput marile santiere


» Constructorii au reluat lucrul pe strazile: Doamna Ghica, soseaua stefan cel Mare, Calea Vacaresti, soseaua Oltenitei etc.

» Edilii au decis sa se munceasca doar la lucrarile deja incepute, urmand ca spre primavara sa demareze noi reabilitari.

» Nu se va turna asfalt atat timp cat vremea ramane rece, ci se fac operatiuni permise pe timp friguros.

O data cu inlaturarea zapezii si terminarea vacantelor de sarbatori, constructorii din Capitala s-au reintors la munca
. Ei au profitat de vremea insorita pentru a executa operatiunile permise de reglementarile in vigoare pe timp friguros. Chiar daca nu se va turna asfalt deocamdata, reabilitarile la strazi si linii de tramvai continua in zonele unde au fost incepute anul trecut. Edilii nu vor deocamdata sa extinda lucrarile si pe strazile care necesita modernizari insa nu au intrat in reparatii in 2007. Acestea au fost programate spre primavara, cand temperaturile vor creste.

Calvarul, luat de la capat
Bucurestenii nu scapa nici pe timp de iarna de santierele care le-au transformat viata intr-un calvar. Lucrarile au fost oprite pe perioada sarbatorilor si apoi cat timp a fost multa zapada pe strazi, dar au fost reluate cand vremea s-a imbunatatit. La sfarsitul saptamanii trecute constructorii au reluat lucrarile la modernizarea liniei de tramvai in zona Piata Sudului. Au delimitat perimetrul in care se lucreaza si au inceput sa scoata linia veche, pe care o vor inlocui cu una noua. Deocamdata in acea zona nu sunt restrictii de circulatie, pentru ca tramvaiele oricum nu mai functioneaza de cateva luni pe la Piata Sudului, iar traficul auto nu va fi perturbat. Constructorii au mai inceput sa lucreze pe soseaua stefan cel Mare, Doamna Ghica, soseaua Oltenitei, Calea Vacaresti, Pasajul Basarab, intersectia dintre Lizeanu si Tunari etc.

Numai lucrarile vechi
"Constructorii au reluat lucrul numai pe strazile incepute anul trecut, deocamdata nu atacam alte artere. Nu se va turna asfalt, ci se vor executa alte operatiuni: sapaturi, betonari, compactari", a declarat Gheorghe Udriste, directorul Directiei Transporturi din Primaria Capitalei. Pe timpul iernii s-a mai lucrat la terminalul tramvaiului de la Sfanta Vineri, la linia de tramvai de la Eroii Revolutiei, la Pasajul Obor etc.
Constructorii au reusit sa finalizeze inca de anul trecut cateva santiere importante, pe strazile: Iancu de Hunedoara, Ion Ionescu de la Brad, Ion Campineanu, serban Voda si Dimitrie Cantemir.

» Modernizari

Primaria Capitalei mai are in proiect demararea lucrarilor de modernizare la pasajul de la Piata Muncii (pentru care urmeaza sa se reia licitatia), realizarea unui pasaj subteran la Piata Sudului si a unei noi strazi care va lega, intr-o prima etapa, str. Buzesti cu Berzei, Vasile Parvan si Hasdeu. Lucrarile la strazi vor avea un termen de garantie de 5 ani pentru cele cu linie de tramvai si 4 ani pentru restul.

 1-20din 154 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul a devenit un cosmar pentru fiecare sofer. Fie ca este in Bucuresti, Timisoara, Cluj sau orice alt oras mai mare din Romania. Infrastructura rutiera gandita in urma cu cativa zeci de ani a ramas nemodificata in timp ce numarul autovehiculelor creste continu si intr-un ritm tot mai alert. Orasele sunt sufocate e masini in orele de varf, oamenii devin tot mai nervosi, fie ca circuli cu masina personala sau cu autobuzul. Mai grav este ca si locurile de parcare sunt pe termiate. Devine tot mai greu sa gasesti un loc de parcare mai ales in aceasta perioada in care a inceput goana dupa cadouri. Intr-o luna cand orice iesire din casa ar trebui sa fie un motiv de fericire, se transforma intr-o aventura urbana. Un moderator de la Antena spunea intr- seara ca a facut 3 ore de casa pana la lucru, echivalentul unui zbor cu avionul de la Bucuresti la Londra. Oare pana cand?

Bucuresti ->Centura de Nord
Utilizator:
infrastructura.haos
Au inceput lucrarile la centura de nord a capitalei. Lucrarile ar trebui sa finalizate in doi ani. Lucrarile presupun largirea la 2 benzi pe sens. Este binevenita aceasta lucrare, insa cred ca era nevoie de mai mult de doua benzi pe sens, avand in vedere traficul in continua crestere si mai ales ca se va mai adauga o autostrada (cea spre Brasov).

Bucuresti ->KM 0
Utilizator:
most
Am circulat si eu pe acea sosea din Moldova acum 3 ani si am ramas cu o buna impresie. Am plecat de la Bucuresti spre Urziceni si apoi spre Bacau. Ce mi-a placut a fost ca, desi era prevazuta in acelasi stil cu Bucuresti-Urziceni, adica cu doua benzi de circulatie si doua de refugiu (folosite si alea de multi pentru deplasare), pe multe portiuni a fost realizata cu patru benzi normale. Poate ca fondurile nu le permiteau, dar au faut ce trebuie. Chiar si pe portiunile mai inguste, podetele sunt realizate la dimensiune normala care sa permita dezvoltarea ulterioara fara complicatii. Prevazatori baietii! Decat combinatii penibile ca intre Bucuresti si Urziceni, mai bine asa. Acolo, pe langa Adjud parca, am intalnit prima statie de benzna din Romania (asa cum am vazut in strainatate) compusa din doua parti identice, plasata fiecare pe un sens. Cu restaurante, parcari, dotari moderne si o curatenie destul de neobisnuita la vremea aceea pentru o benzinarie. Soseaua asta imi aduce aminte d

Bucuresti ->KM 0
Utilizator:
infrastructura.haos
foarte bun exemplul tau cu drumul comunal. cred ca reflecta foarte bine spiritul pur romanesc care domneste la nivelul Institutiilor publice din tara noastra. sunt foarte multe cazurile in care autoritatile nu colaboreaza intre ele doar pentru ca sunt dintr-un alt partid sau pur si simplu din orgoliu prostesc. Din pacate multe proiecte incepute de unii ajung la lada de gunoi sau sunt amanate cat mai mult cu putinta doar pentru ca cei dinainte sa fie discreditati. de fiecare data cand se schimba un primar, un ministru sau un guvern, se arunca cu noroi in ce au facut cei dinainte si in loc sa se continue lucrurile bune sau cele in faza avansata, se ia de la inceput. Este pacat, mai ales ca UE agreaza finantarile pentru comunitati mari in special in asociere. probabil ati auzit ca sarbii vor sa faca o autostrada de la belgrad la szeged, au inclus is timisoara pe lista (pana la care va exista o ramificatie, drumul nu va trece direct prin timisoara spre belgrad) tocmai pentru a putea obti


Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centura Sibiu| Centura Timisoara| DN66| DN6 Timisoara - Lugoj| Norme TEM| Reteaua de drumuri| Statistici nationale| Statistici europene| linkuri