Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Au pus pret pe kilometru


poze autostrada banatului,Arad - Timisoara 4,2 milioane de euro, preţul mediu, oficial, al unui kilometru din autostrada Arad-Timişoara.
 Oficialii Ministerului Transporturilor au stabilit cât costă un kilometru din tronsonul de autostradă  Arad-Timişoara, acolo unde lucrările oficiale au început vineri
. Sumele vehiculate până acum vorbeau fie de 5 milioane de euro/kilometru, fie de 9 milioane de euro/ kilometru, în funcţie de zona din care veneau informaţiile (surse din cadrul Companiei naţionale de autostrăzi sau minister). Ieri, secretarul de stat Eusebiu Pistru ne-a declarat că preţul oficial al kilometrului de autostradă pe tronsonul Arad-Timişoara costă 4,2 milioane euro (totalul pentru cei 32,2 kilometri fiind de 135 de milioane de euro, fără TVA) şi că în acest preţ intră şi realizarea unui spaţiu de servicii (parcare, toalete publice), unde se va licita şi pentru benzinării, a nodului rutier de la kilometrul 44 şi a centrului de întreţinere autostradă (destinat utilajelor pentru intervenţii) la kilometrul 31. Valoarea unui kilometru va putea fi însă depăşită, potrivit lui Pistru, dacă "vor apărea cazuri speciale". Până în prezent, valoarea unui kilometru de autostradă de realizat în România s-a dublat sau chiar triplat faţă de preţul stabilit iniţal, aşa că preţul bătut în cuie acum pentru autostrada Arad-Timişoara ar putea fi modificat pe parcursul lucrării. Valoarea stabilită acum pentru Arad-Timişoara este, ce-i drept, una dintre cele mai mici, dacă amintim sumele vehiculate în mass-media pentru alte tronsoane: Comarnic-Braşov - 54 de milioane euro-kilomteru (cel mai scump kilometru de autostradă din Europa!), autostrada Transilvania -  12,5 milioane, Cernavodă-Constanţa - 6,7 milioane de euro.

În medie, potrivit datelor furnizate în trecut de Compania naţională de autostrăzi, un kilometru de autostradă ar trebui să coste între 3 şi 8 milioane de euro.
Fără taxă?

Revenind la tronsonul Arad-Timişoara, lucrările au început aici de la Şag spre Arad (intersecţia cu DN 69) şi de la Orţişoara spre Timişoara, tronsonul Cruceni-Orţişoara urmând a fi atacat ulterior.

Oficialii ministerului nu au stabilit dacă, odată finalizată lucrarea (termenul a fost fixat pentru 2011), autostrada va fi cu plată sau fără. Pe moment, calculele sunt făcute fără taxarea ulterioară a tronsonului.
Data: 07.08.2009 , Sursa: Adevarul de Arad
Acest articol a fost vizualizat de : 299 ori.
Cuvinte cheie: autostrada banatului,Arad,Timisoara
Ultimele discutii pe forum
Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Bulgarii s-au apucat de treaba inca din 2007, dar nu la podul propriu-zis. De fapt, firma spaniola FCC a inceput organizarea de santier, a inceput constructia racordului rutier pe malul bulgar, a construit fabrica de betoane, a facut ceva teste cu piloni pe mal, a adus utilajele cate vor transporta acele piese din beton care se vor asambla din aproape in aproape si alte lucrari mai mici.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most

Acest pod este veriga lipsa din calea rutiera si feroviara care va lega cea mai mare parte a tarilor Uniunii Europene de Asia si Africa. Se pare ca aceasta cale mixta este singura de importanta intercontinentala care trece prin Romania (coridorul IV, ramura sudica) si se constituie ca alternativa la coridorul X care trece prin Belgrad si Sofia.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Podul Calafat - Vidin
Podul Calafat - Vidin
[url]http://www.youtube.com/watch?v=wRkm5tX6IpA[/url] [url]http://www.youtube.com/watch?v=qVaqwp2TP0Y[/url]

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Constructorul podului peste Dunăre Calafat-Vidin pe malul românesc va fi selectat la 15 octombrie, când Ministerul Transporturilor va încheia contractul de execuție în valoare de aproximativ 110 milioane de euro

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
aby2700
Super tare proiectul asta. In imaginea de mai sus am vazut ca lucrarile ar fi trebuit incepute in 2007. Stii cumva in ce stadiu se afla acum proiectul?


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri