Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Asfaltatorii Bucurestiului se viseaza pe autostrazi prin munte


Compania de familie a senatoarei democrate Cornelia Cazacu şi a soţului acesteia, fost consilier democrat, s-a asociat cu Strabag cu speranţa că va prinde o fărâmă din viitoarea concesiune a autostrăzii Comarnic-Braşov. Firma Eurovia Construct Internaţional (ECI), aparţinând în majoritate familiei senatoarei democrate Cornelia Cazacu, s-a asociat cu gigantul austriac Strabag pentru a câştiga concesiunea autostrăzii Comarnic-Braşov, proiect aflat în curs de atribuire la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Firma românească este, alături de Strabag, membru al consorţiului Astrada Concessions, care mai include firmele Housing&Construction International din Israel şi Egis din Franţa
. Ultima urmează să se ocupe de exploatarea autostrăzii, aceasta dacă asocierea celor patru firme va câştiga concesiunea. Restul firmelor vor fi responsabile de lucrările de construire. Eurovia deţine 10% din asociere, iar cel mai important membru al acesteia este Strabag, care are 45% din părţi şi calitatea de lider al acesteia.

Eurovia este o firmă cunoscută mai degrabă pentru sporul pe care l-a avut la licitaţiile pentru asfaltarea străzilor Capitalei.O bună parte a lucrărilor au fost executate de Strabag şi de aici parteneriatul celor două firme. "Lucrăm împreună cu Strabag de opt ani. Am colaborat la repararea DN6, precum şi la lucrări efectuate în perioada 2002-2003 în Bucureşti", explică naşterea parteneriatului Dan Cazacu, administrator ECI. Finanţarea asocierii (concesionarul neprimind în principiu bani pe perioada construcţiei, până la intrarea autostrăzii în exploatare - n.red.) va fi asigurată dintr-o linie de creditare asigurată de Deutsche Bank şi Erste, spune Cazacu.

Cei doi parteneri au numai cuvinte de laudă unul despre celălalt. "Motivul alegerii Eurovia Construct International este simplu. O foarte fructuoasă şi îndelungată cooperare în calitate de subcontractor Strabag. ECI are o experientă solidă şi are certificatele necesare, fiind singura, după ştiinta noastră, care ar fi îndeplinit cerinţele de precalificare la licitaţie. Managementul ECI este de mare încredere", spune Nicole Ziegler, reprezentant pentru relaţii publice al Strabag Austria.

Strabag are în mod tradiţional o politică de cooperare cu firme locale performante, adaugă Nicole Ziegler. Firma de constructii Eurovia Construct International a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 192,9 milioane de lei (57,9 mil. euro), de peste două ori mai mare decât nivelul de 80,8 milioane de lei consemnat în 2006.

Cele două companii s-au aflat în ultimii ani printre preferatele contractelor de asfaltare a Capitalei. În 2006, cele două firme s-au situat pe poziţiile patru şi şase din punctul de vedere al valorii lucrărilor contractate. Valoarea lucrărilor efectuate de Eurovia a fost în anul menţionat de 21,5 milioane euro, iar cea a contractelor Strabag de 16,5 milioane euro. În noiembrie 2006, muncitorii firmei Strabag au fost surprinşi asfaltînd Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală, pe ploaie, la o temperatură de 7 grade Celsius, condiţii care nu corespund cerinţelor tehnice (absenţa umidităţii şi temperaturi de minimum 10 grade Celsius).

Astrada Concessions este unul dintre cele patru consorţii calificate pentru etapa finală din licitaţia pentru concesiunea autostrăzii Comarnic-Braşov, al cărei câştigător ar putea fi desemnat în octombrie. Licitaţia a înregistrat importante nereguli cum ar fi descalificarea unor firme cu punctaje superioare (firmele clasate pe locurile doi şi trei ca punctaj nu au fost calificate), cerinţe de calificare arbitrare.

Reprezentanţi ai firmelor descalificate, cât şi fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, au acuzat că firmele au fost avertizate să nu conteste licitaţia, în caz contrar ofertele depuse de acestea pentru alte licitaţii în curs urmând să fie declarate necâştigătoare. Oficiali ai CNADNR au dezminţit acuzele.
Data: 18.07.2008 , Sursa: Cotidianul
Acest articol a fost vizualizat de : 126 ori.
Cuvinte cheie: politica,Romania,autostrazi,asfalt,regi

 1-20din 193 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul a devenit un cosmar pentru fiecare sofer. Fie ca este in Bucuresti, Timisoara, Cluj sau orice alt oras mai mare din Romania. Infrastructura rutiera gandita in urma cu cativa zeci de ani a ramas nemodificata in timp ce numarul autovehiculelor creste continu si intr-un ritm tot mai alert. Orasele sunt sufocate e masini in orele de varf, oamenii devin tot mai nervosi, fie ca circuli cu masina personala sau cu autobuzul. Mai grav este ca si locurile de parcare sunt pe termiate. Devine tot mai greu sa gasesti un loc de parcare mai ales in aceasta perioada in care a inceput goana dupa cadouri. Intr-o luna cand orice iesire din casa ar trebui sa fie un motiv de fericire, se transforma intr-o aventura urbana. Un moderator de la Antena spunea intr- seara ca a facut 3 ore de casa pana la lucru, echivalentul unui zbor cu avionul de la Bucuresti la Londra. Oare pana cand?

Bucuresti ->Centura de Nord
Utilizator:
infrastructura.haos
Au inceput lucrarile la centura de nord a capitalei. Lucrarile ar trebui sa finalizate in doi ani. Lucrarile presupun largirea la 2 benzi pe sens. Este binevenita aceasta lucrare, insa cred ca era nevoie de mai mult de doua benzi pe sens, avand in vedere traficul in continua crestere si mai ales ca se va mai adauga o autostrada (cea spre Brasov).

Bucuresti ->KM 0
Utilizator:
most
Am circulat si eu pe acea sosea din Moldova acum 3 ani si am ramas cu o buna impresie. Am plecat de la Bucuresti spre Urziceni si apoi spre Bacau. Ce mi-a placut a fost ca, desi era prevazuta in acelasi stil cu Bucuresti-Urziceni, adica cu doua benzi de circulatie si doua de refugiu (folosite si alea de multi pentru deplasare), pe multe portiuni a fost realizata cu patru benzi normale. Poate ca fondurile nu le permiteau, dar au faut ce trebuie. Chiar si pe portiunile mai inguste, podetele sunt realizate la dimensiune normala care sa permita dezvoltarea ulterioara fara complicatii. Prevazatori baietii! Decat combinatii penibile ca intre Bucuresti si Urziceni, mai bine asa. Acolo, pe langa Adjud parca, am intalnit prima statie de benzna din Romania (asa cum am vazut in strainatate) compusa din doua parti identice, plasata fiecare pe un sens. Cu restaurante, parcari, dotari moderne si o curatenie destul de neobisnuita la vremea aceea pentru o benzinarie. Soseaua asta imi aduce aminte d


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri