Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Ambasadorul Maltei isi ia tainul de la Transporturi


Alain Mangion, ambasadorul Maltei in Romania, deruleaza contracte consistente cu Ministerul Transporturilor, desi statutul diplomatic nu-i permite sa faca afaceri in tara in care e acreditat. Firma Credinvest International Corporate Finance Ltd. din La Valletta, fondata de Alain Mangion, ambasadorul Maltei in Romania, participa in aceasta perioada la licitatia organizata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) pentru selectarea consultantului care sa asiste statul la concesiunea autostrazii Comarnic-Brasov
. Pentru aceasta, Credinvest International Corporate Finance, in calitate de consultant financiar, Louis Berger, consultant tehnic, si o casa de avocatura care acorda consultanta juridica au semnat un document de asociere. Documentul in cauza il are trecut ca semnatar pe Alain Mangion in calitate de director administrativ al firmei malteze. Aceasta participa cu o cota de 30%, liderul asocierii fiind Louis Berger, cu 40%.

Constructorii care participa la licitatia pentru concesiunea autostrazii Comarnic-Brasov se indoiesc de corectitudinea implicarii Credinvest International Corporate Finance Ltd. in acest proiect. Un oficial al unei firme participante la licitatie, care a solicitat anonimatul, nu exclude posibilitatea ca Credinvest International Corporate Finance, firma care va da note participantilor la licitatie pentru montajul financiar, dar care e si furnizor de fonduri, sa incerce obtinerea unor avantaje proprii. „Noi vom veni cu finantare pentru construirea autostrazii. Nu este exclus ca totusi sa ni se spuna ca, daca vrem o punctare superioara a ofertei, ar fi bine sa introducem o anume banca in finantare. Grila de punctaj nu e foarte bine batuta in cuie si acest lucru ar fi posibil“, declara un oficial sub protectia anonimatului.

Obiectul de activitate al firmei malteze este nu numai acordarea de consultanta financiara, ci si intermedierea de fonduri destinate finantarii unor proiecte de infrastructura. Potrivit informatiilor existente pe site-ul companiei, Credinvest International Corporate Finance faciliteaza linii de creditare acordate de institutii financiare importante, cum ar fi Citibank, Deutsche Bank, Commerzbank, Dresdner Bank, HSBC, Credit Suisse First Boston, GE Capital, Raiffeisen, Hype Bank si BNP Paribas. Potrivit unor relatari din presa, Alain Mangion s-a intilnit in mai multe rinduri cu reprezentanti ai administratiilor locale din judete si si-a oferit ajutorul pentru finantarea diferitelor proiecte. „Primaria Oradea a fost ieri gazda de o zi a ambasadorului Maltei la Bucuresti, Excelenta sa Alain Mangion. (...) De profesie bancher, ambasadorul Maltei a dorit sa afle care sint prioritatile de investitii ale municipalitatii oradene pentru ca sa poata identifica in ce domeniu s-ar putea implica. (...) O prima relatie de colaborare a fost initiata cu SC Distrigaz-Vest Oradea“, arata o stire de pe portalul Oradea On Line. La Iasi, in luna iulie a anului trecut, de data aceasta in calitate de patron al Credinvest International Corporate Finance, Mangion a anuntat disponibilitatea de a acorda finantari de 1,5 miliarde de euro, in vederea modernizarii aeroportului. „Aeroportul Iasi este o cheie importanta in proiectele noastre. Avem disponibila pentru infrastructura din zona aeroportului, si nu numai, o suma de 1,5 miliarde de euro“, a declarat Alain Mangion, potrivit publicatiei „Ziua de Iasi“.

Credinvest a negociat cu Ministerul Transporturilor, in 2003, posibilitatea achizitionarii a 52 de vagoane, arata ziarul „Malta Business Time“, iar in 2004, firma malteza a participat alaturi de o firma de constructii la proiectul de realizare a autostrazii Bucuresti-Ploiesti, stopat in 2005.

Alain Mangion a fost numit ambasador extraordinar si plenipotentiar al Republicii Malta la Bucuresti in primavara anului trecut. Dupa numire, acesta a continuat sa-si implice firma in activitati care aduc profit in tara in care el reprezinta statul sau de origine, contrar prevederilor Conventiei de la Viena - Relatii Consulare. „Ofiterii consulari de cariera nu vor derula pentru profitul personal vreo activitate profesionala sau comerciala in statul care ii primeste“, spune documentul parafat in 1963.

Ambasadorul Maltei respinge orice acuze si afirma ca derularea unor afaceri este permisa deoarece el nu este rezident in Romania. In plus, Alain Mangion deruleaza afaceri inainte de a deveni reprezentant al tarii sale la Bucuresti. „Excelenta sa nu este ambasador rezident al Maltei la Bucuresti. Numirea sa (...) nu afecteaza activitatea Credinvest International in Romania, deoarece aceasta este activa de mai multi ani. Domnul Mangion da asigurari si garanteaza ca Credinvest nu trage foloase din orice activitate diplomatica a acestuia“, se spune in raspunsul primit de la Ambasada Maltei. In plus, exista mai multe firme internationale care au modelul de afaceri dezvoltat de firma malteza, anume consultanta financiara si intermediere de finantari, se arata in raspuns. In cazul de fata, participantii la licitatie vor veni cu propriile finantari, precizeaza Credinvest International.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, nu poate da informatii privitoare la afacerile facute de Alain Mangion cu CNADNR, companie din subordinea sa. CNADNR sustine ca Alain Mangion a reprezentat Credinvest International Corporate Finance doar pina a devenit ambasador, afirmatie ce este infirmata atit de conventia de asociere semnata in iarna, cit si de declaratiile ambasadorului. Solicitat sa comenteze modul in care Alain Mangion respecta prevederile Conventiei de la Viena, Ministerul de Externe al Republicii Malta nu a dat nici un raspuns.

  • 2007: un milion de euro de la statul roman

Relatiile lui Alain Mangion cu statul roman sint extrem de profitabile pentru acesta. CNADNR a platit anul trecut firmei ambasadorului peste un milion de euro, suma care reprezinta penalitati la o datorie de nici 50.000 de euro. In iunie 2003, firma lui Alain Mangion a semnat cu CNADNR un contract de 100.000 de euro, prin care firma malteza urma sa asiste statul in gasirea unui concesionar pentru reabilitarea si intretinerea soselei DN 2D Focsani-Ojdula-Tirgu Secuiesc. Firmei lui Alain Mangion nu i s-a platit decit jumatate din suma, deoarece toate conducerile CNADNR de dupa 2005 s-au aratat reticente fata de corectitudinea contractelor de parteneriat semnate sub bagheta fostului ministru Miron Mitrea si au decis inghetarea acestora. Chiar daca nivelul penalitatilor prevazute intr-un contract semnat de catre o firma de stat era stabilit uzual la 0,05%, conducerea de atunci a CNADNR i-a trecut firmei lui Alain Mangion in contract dreptul de a incasa penalitati de 1% pe zi, adica de 20 de ori mai mari. In 2006, firma lui Alain Mangion a actionat in judecata CNADNR si a obtinut in justitie dreptul de a primi suma de 1,03 milioane de euro de la CNADNR. Acelasi nivel al penalitatilor a fost prevazut si pentru un alt contract semnat sub Miron Mitrea, respectiv cel de reabilitare si concesiune a centurii Ploiesti-Vest.

Data: 26.02.2008 , Sursa: Cotidianul
Acest articol a fost vizualizat de : 352 ori.
Cuvinte cheie: comarnic,brasov

 1-20din 124 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
asa e... sincer, eu limta sub 100 nu am vazut pe autostrazi in afara. Ca tot vorbeam mai devreme de autostrada spre Sofia. Aceasta se numeste 'Autostrada Hemus' sau autostrada A2. Face parte si ea, din Coridorul IV pan-european. In zona muntoasa cuprinsa intre Botevgrad si Sofia sunt construite mai multe viaducte si tunele. Dintre acestea Viaductul Bebresh este cel mai mare. Viaductul a fost finalizat in 1985, are 720 m lungime si se ridica la o inaltime de 120 m, fiind considerat cel mai inalt pod din Muntii Balkani. Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
...si totusi...se practica si la altii. Iat-a o imagine de pe o autostrada din Italia. Se poate vedea limita de viteza la 80, precum si curbura drumului. Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri