Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Acces nou pentru clujeni catre autostrada urbana


Reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Cluj s-au intalnit cu cei al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR), la finalul acestei saptamani, si au discutat ultimele variante si modificari ce trebuie aduse centurilor de ocolire si autostrazii urbane. CJ a propus devierea actualului traseu, dar si creearea unui acces nou catre autostrada urbana pentru locuitorii din cartierele Manastur si Zorilor.

"Noi am trimis catre Companie ultimele observatii si vineri m-am intalnit cu domnul Grecu (n
.r. – Mihai Grecu, director CNADR) si am discutat toate problemele care ar putea exista si solutiile", a declarat Marius Nicoara, presedintele CJ Cluj.

Astfel, autoritatea judeteana a solicitat CNADR modificarea traseului, pentru ca autostrada sa fie cat mai aproape de Spitalul Regional de Urgenta. Unitatea spitaliceasca ar urma sa fie construita la Campenesti, comuna Apahida. "Am solicitat devierea autostrazii pentru Spitalul de Urgenta, dar si pentru ca traseul actual traverseaza Baile Someseni, iar un eventual proces cu proprietarii de acolo ne-ar fi intarziat foarte mult", a mai spus Nicoara.

Conform presedintelui CJ Cluj, o alta propunere fata catre CNADR a fost realizarea unei noi iesiri spre autostrada urbana prin Faget, catre Ciurila. Aceasta propunere a fost facuta deoarece, in urma studiilor realizate de autoritatile judetene, drumul se va bloca intre Gilau si Floresti, unde traficul va fi intens. "Prin aceasta varianta, locuitorii din Manastur si din Zorilor vor avea acces la autostrada. In plus, am propus aceasta varianta si in perspectiva in care vom dezvolta un nou parc industrial la Savadisla", a explicat Nicoara propunerile facute la Bucuresti.

Propunerile facute de Consiliul Judetean Cluj vor fi analizate de catre CNADR, dupa care autoritatile locale si clujenii vor sti exact care va fi traseul autostrazii urbane si ce accese vor putea folosi. Autostrada porneste de la Gilau si traverseaza judetul pana la Jucu si a fost evaluata la proximativ 190 de milioane de euro.
Data: 31.03.2008 , Sursa: CityNews
Acest articol a fost vizualizat de : 220 ori.
Cuvinte cheie: acces autostrada transilvania

 1-20din 299 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri