Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


2 miliarde de euro pentru autostrazi si centura ocolitoare a Constantei


România a primit aprobare pentru finanţarea din fonduri comunitare a trei mari proiecte de infrastructură, în valoare de aproximativ 2 mld. euro, a declarat, ieri, secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) Eugen Teodorovici. Potrivit NewsIn, este vorba de proiecte din cadrul axei prioritare 2 - care vizează îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale - ce au în vedere realizarea autostrăzii Cernavodă - Constanţa, a centurii de ocolire a oraşului Constanţa şi a autostrăzii Lugoj - Arad, până în 2012. Contribuţia naţională pentru aceste proiecte este de 1 mld. euro. "Dorim să înlocuim finanţarea de la bugetul de stat cu fonduri europene, fapt care ne-ar îmbunătăţi capacitatea de absorbţie a acestora şi ar permite, totodată, degrevarea bugetului de stat", a spus Teodorovici.
Acesta a adăugat că şi cofinanţarea de la bugetul de stat ar putea fi înlocuită cu fonduri UE în cazul altor proiecte de infrastructură pentru transport

. El a dat ca exemplu situaţia în care realizarea unei autostrăzi ar fi îngreunată de procedura exproprierilor, caz în care, pentru a nu pierde banii alocaţi de UE pentru proiectul respectiv, statul ar putea să propună un alt proiect care se derulează mai rapid, pentru care să fie încasaţi banii respectivi. Teodorovici a explicat că procedeul "ar putea fi util şi pentru schimbarea proiectelor între ele" şi a comentat că "ideea se poate extinde şi la alte proiecte mari avute în vedere de Ministerul Transporturilor, deoarece permite folosirea mai eficientă a banilor, în scopul realizării unor proiecte de interes major pentru România".  Acesta a adăugat că: "În acest an, avem de primit 2,8-2,9 mld. euro, în timp ce contribuţia naţională la bugetul comunitar este de 1,3 mld. euro. Aşadar, avem un beneficiu de 1,5 mld. euro". Până la jumătatea lui august, au fost lansate 85% din proiectele care primesc finanţare comunitară, restul urmând să fie lansate până la finalul acestui an. "Peste 85% din cererile de proiecte au fost lansate până la 15 august, cele care au rămas urmând a fi lansate până la sfârşitul anului", a mai spus oficialul MEF. Conform centralizării MEF, până la aceeaşi dată, autorităţile locale şi IMM-urile depuseseră cereri de finanţare pentru peste 3.200 de proiecte, dintre care 205 au fost aprobate, iar 65 sunt în faza de contractare. Teodorovici a mai spus că, până la acea dată, Comisia Europeană (CE) aprobase deja şapte proiecte de mediu cu o valoare de 770 milioane euro.

Data: 17.09.2008 , Sursa: Curierul National
Acest articol a fost vizualizat de : 345 ori.
Cuvinte cheie: autostrazi Romania,finantare fonduri europene

 1-20din 200 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul a devenit un cosmar pentru fiecare sofer. Fie ca este in Bucuresti, Timisoara, Cluj sau orice alt oras mai mare din Romania. Infrastructura rutiera gandita in urma cu cativa zeci de ani a ramas nemodificata in timp ce numarul autovehiculelor creste continu si intr-un ritm tot mai alert. Orasele sunt sufocate e masini in orele de varf, oamenii devin tot mai nervosi, fie ca circuli cu masina personala sau cu autobuzul. Mai grav este ca si locurile de parcare sunt pe termiate. Devine tot mai greu sa gasesti un loc de parcare mai ales in aceasta perioada in care a inceput goana dupa cadouri. Intr-o luna cand orice iesire din casa ar trebui sa fie un motiv de fericire, se transforma intr-o aventura urbana. Un moderator de la Antena spunea intr- seara ca a facut 3 ore de casa pana la lucru, echivalentul unui zbor cu avionul de la Bucuresti la Londra. Oare pana cand?

Bucuresti ->Centura de Nord
Utilizator:
infrastructura.haos
Au inceput lucrarile la centura de nord a capitalei. Lucrarile ar trebui sa finalizate in doi ani. Lucrarile presupun largirea la 2 benzi pe sens. Este binevenita aceasta lucrare, insa cred ca era nevoie de mai mult de doua benzi pe sens, avand in vedere traficul in continua crestere si mai ales ca se va mai adauga o autostrada (cea spre Brasov).

Bucuresti ->KM 0
Utilizator:
most
Am circulat si eu pe acea sosea din Moldova acum 3 ani si am ramas cu o buna impresie. Am plecat de la Bucuresti spre Urziceni si apoi spre Bacau. Ce mi-a placut a fost ca, desi era prevazuta in acelasi stil cu Bucuresti-Urziceni, adica cu doua benzi de circulatie si doua de refugiu (folosite si alea de multi pentru deplasare), pe multe portiuni a fost realizata cu patru benzi normale. Poate ca fondurile nu le permiteau, dar au faut ce trebuie. Chiar si pe portiunile mai inguste, podetele sunt realizate la dimensiune normala care sa permita dezvoltarea ulterioara fara complicatii. Prevazatori baietii! Decat combinatii penibile ca intre Bucuresti si Urziceni, mai bine asa. Acolo, pe langa Adjud parca, am intalnit prima statie de benzna din Romania (asa cum am vazut in strainatate) compusa din doua parti identice, plasata fiecare pe un sens. Cu restaurante, parcari, dotari moderne si o curatenie destul de neobisnuita la vremea aceea pentru o benzinarie. Soseaua asta imi aduce aminte d


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri